You are currently viewing Γιατί;

Γιατί;

Διότι ο άνθρωπος:

 1. Γνωρίζει επακριβώς τις έννοιες του καλού και του κακού. Τα ζώα όχι!
 2. Αποδεικνύει στο διηνεκές την άκρως εγωιστικήόπως η αντικειμενική πραγματικότητα φανερώνει– ανωτερότητα της πνευματικής του ικανότητας και υπεροχής σε σχέση με τα ζώα.
 3. Με την πρακτική, την στάση και τον τρόπο ζωής του αποδεικνύει την ηθική του κατωτερότητα συγκριτικά με τα ζώα και φυσικά απέναντι στον φιλόξενο πλανήτη όπου τον φιλοξενεί!
 4. Όταν δεν σέβεται τον πλανήτη όπου κατοικεί και συνεχίζει:
 • να τον ἀπομυζεῖ,
 • να επεμβαίνει στο κλίμα, στην πανίδα και στην χλωρίδα του,
 • να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές,
 • να τον πυρπολεί για να οικοδομήσει,
 • να τον καταστρέφει και να τον ρυπαίνει ποικιλοτρόπως,
 • να δολοφονεί και να εξαφανίζει τα άλλα έμβια όντα· τα οποία φιλοξενούνται ή φιλοξενούνταν στο ίδιο φυσικό περιβάλλον,

τότε, αποτελεί νομοτέλεια ότι: ο Θείος Φυσικός Νόμος θα του φερθεί αναλόγως!*


* Αναλόγως, μπορεί να σημαίνει ότι: κάποια ακραία, έντονα και σε συνδυασμό μετεωρολογικά φαινόμενα (π.χ. θυελλώδεις άνεμοι, ανεμοστρόβιλοι, έντονες και παρατεταμένες χρονικά βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, κ.λπ.) ή κάποια γεωφυσικά φαινόμενα (π.χ. εκρήξεις ηφαιστείων, κατολισθήσεις, πλημύρες, σεισμοί, tsu nami) μπορούν να προκαλέσουν γεγονότα, καταστάσεις και καταστροφές, τις οποίες κανένας άνθρωπος δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να αντιμετωπίσει, να ελέγξει ή να προβλέψει!


Το γεγονός και η παρατήρηση!

Κατά την χρονική περίοδο του πρώτου εγκλεισμού (lockdown) των ανθρώπων –λόγω της «πανδημίας» το 2020– η ατμόσφαιρα στον πλανήτη γη καθάρισε αρκετά!

Τα κανάλια της Βενετίας «ξεβρώμισαν», φώκια εμφανίστηκε στον θαλάσσιο βούρκο του Πειραιά και δελφίνια στον Σαρωνικό. Είδαμε ξαφνικά αγριογούρουνα, αρκούδες, ελάφια, ελέφαντες, λύκους, puma και ύαινες να βγαίνουν βόλτα στις πόλεις. Άρχισαν δηλαδή τα ζώα να βγαίνουν από τις κρυψώνες τους όταν οι άνθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια ΦΟΒΟΣ

Όλα αυτά μέσα σε έναν μόλις μήνα!

Η δε σεισμική δραστηριότητα περιορίστηκε αρκετά και ο πλανήτης γη, επιτέλους, έδειξε να ηρεμεί…

Δύο «ἁπλοϊκές» ερωτήσεις…

 1. Μήπως ζούμε στην εποχή που η φύση «αυτοπυρπολείται» με γκαζάκια και στουπιά ποτισμένα με βενζίνη ή πετρέλαιο;
 2. Η κλιματική αλλαγή, την οποία επικοινωνείτε ευρύτατα και με όλους τους τρόπους, τί είναι; Κλιματική ή (εγ)κληματική;

…και τρεις μεγάλες αλήθειες!

 1. Η ασύδοτη και εγωιστική απληστία των ανθρώπων οδηγεί τις κοινωνίες στην αυτοκαταστροφή –με συνέπεια να κινδυνεύουμε να αφανιστούμε ως είδος!
 2. Όταν ανεξέλεγκτα και μονίμως απομυζούμε και παρουσιάζουμε παντελή έλλειψη σεβασμού προς τον πλανήτη, ο οποίος με τόση αγάπη μας φιλοξενεί, έχουμε ήδη προκαλέσει την φυσική αντίδραση και τη νομοτέλεια! Οι αναφορές και τα κείμενα περί κατακλυσμών, τα οποία παρουσιάζονται στην ιστορία αρκετών πολιτισμών, σχετικά με την φυσική νομοτέλεια, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!
 3. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ὑπέρ καταναλώνουμε την «επίγεια ευτυχία», ιδίως, από την στιγμή που δεν την παράγουμε!